Okresní kolo Plamen a dorostu - Chotěboř

20.05.2018 22:00

Okresní kolo Plamen se konalo 19. května na sportovním stadionu v Chotěboři. Zde soutěžilo 12 družstev mladších a stejný počet starších. Mladší do soutěže vstupovali z 2. místa z podzimního závodu požárnické všestrannosti, ve štafetě 4 x 60 m obsadili 8. místo, v požárních dvojicích 5. místo a útok na nástřikové terče vyhráli. Celkově se umístili na krásném 2. místě.

Cílem staršího družstva bylo vybojovat 3. místo. V doslova bláznivém závodě, kdy se pořadí družstev neustále míchalo, naši starší Soptíci vybojovali 1. místo, a to i s neplatným pokusem na požárním útoku, a zajistili si nečekaný postup do krajského kola.

 

Druhý den se konalo okresní kolo v dorosteneckých kategoriích. Petr Eis bojoval v kategorii střední dorost a Honza Šidlák v kategorii starší dorost. Dorostenci soutěží ve třech disciplínách – test v oblasti PO, běh 100 m s překážkami a dvojboj a započítává se výsledek podzimního branného závodu. Ve starší kategorii se největší boj o postup odehrál mezi třemi závodníky, přičemž dva z nich mají zkušenosti z reprezentace. Honzovi chyběl maličký kousek na 2. a zároveň postupové místo. Petr si 1. místem vybojoval postup na krajské kolo.