Krajské kolo Plamen a dorostu - Chotěboř

09.06.2019 22:00

 

Krajské kolo Plamenu se konalo 8. června na atletickém stadionu v Chotěboři. 10 nejlepších týmů z kraje Vysočina.

Začalo se Závodem požárnické všestrannosti. Na start se postavilo 14 hlídek. 3. místo na úvod a třetí nejlepší běžecký čas na trati. Následovala štafeta CTIF – 7. místo, poté požární dvojice (čas 53,57 s nejlepší v naší historii) – 3. místo. A pak přišla štafeta 4 x 60 m. Každý tým si musí vybrat v nějaké disciplíně slabší chvilku. A ta přišla ve štafetě. V prvním rozběhu neplatný pokus, druhý už vyšel. Bohužel až 9. místo. Museli jsme to rychle hodit za hlavu a připravit se na útok CTIF. Tento nezdar Soptíky možná vybičoval k tomu, co pak předvedli. První pokus 60,76 s. A druhý - časomíra se zastavila na 56,85 s. Další náš historicky nejlepší čas. V roce 2016 jsme na kraji zaběhli útok CTIF na 2. místě s časem 58,39 s. Letos to stačilo „pouze“ na 6. místo. Poslední disciplína byl požární útok. Vítr foukal proti. Nám se podařilo naplnit terče za 23,85 s a zakončit soutěž 4. místem v útoku.

Celkem jsme nasbírali 32 bodů a vybojovali krásné 6. místo.

 

Krajské kolo dorostenců bylo v neděli 9. června. Petr Eis vyhrál běh na 100 metrů s překážkami i dvojboj, nechyboval v testu PO a zajistil si tak postup na Mistrovství ČR dorostu v požárním sportu, které se koná 5. července ve Svitavách.

Eliška Jůzlová na krajském kole sbírala zkušenosti a v konkurenci deseti nejlepších z Kraje Vysočina obsadila pěkné 6. místo.