Dětský pohár v útoku - Pohled

10.06.2012 00:00

 

V neděli 10. června jsme uspořádali 2. ročník dětského poháru v útoku, který byl zároveň 3. kolem letošního dětského turné. Už loňský ročník ukázal, že počasí nás dokáže nemile překvapit. Jenže vloni bouřka sice rychle přišla, ale taky rychle odešla. Letos nás z postele skoro tahalo sluníčko, ale těsně před začátkem soutěže začalo pršet, a pršelo a pršelo a pršelo... až do ukončení soutěže. Aspoň na závěrečný nástup přestalo :-) Přijelo k nám 44 družstev ze 17 sborů – 24 v kategorii mladších a 20 v kategorii starších.

Pohled reprezentovala 2 družstva v kategorii mladších a 1 družstvo starších. Starší si na turné drží zhruba střed, v Pohledu jim patřilo 12. místo. Mladší A, po předchozích dvou závodech suverénní lídři, trošku zaváhali a pustili před sebe Čachotín. Na domácí půdě se se svým prvním soutěžním útokem předvedl i prvňáčkovo-školkový B tým. Na to že byly nejmladší, tak se jim soutěž opravdu povedla a 13. místo je tomu důkazem. Kategorii starších vyhrálo družstvo z Veselého Žďáru, před Kámenem a Libicí nad Doubravou.

Během soutěže jsme viděli nezdary několika favoritů, některá družstva naopak velmi překvapila, zaznamenali jsme celkem 4 neplatné pokusy (jeden způsobilo stávkování mašiny), potrápil nás výpadek proudu, užili jsme si spoustu vody - ne jen košaři a proudaři, ale aby to bylo spravedlivé, tak úplně všichni :-), nemuseli jsme využít služeb připraveného zdravotníka, děti si odvezly plné tašky cen. Snad jediné, co v Pohledu chybělo, bylo sluníčko.