K POSTUPU NA REPUBLIKU CHYBĚLO 39 SETIN SEKUNDY!!!

11.06.2017 20:00

 

Zkuste si představit časový úsek 0,39 sekund. Těžké, že? Přesně tolik chybělo Honzovi Šidlákovi k postupu na celorepublikové kolo hry Plamen v kategorii dorostenci jednotlivci. V této kategorii se soutěží ve třech disciplínách – běh 100 m s překážkami, dvojboj a test v oblasti PO.

Vše začalo velmi napínavými souboji na okresním kole v Havlíčkově Brodě, kde Honza bojoval a bojoval, dokud se neblýsklo zlato, čímž si zasloužil postup na krajské kolo do Velkého Meziříčí.

Na tamním krásném atletickém stadionu se Honza vybičoval k dalším skvělým výkonům, šel do toho „po hlavě“, ale bohužel mu na první a zároveň postupové místo chybělo oněch 39 setin v běhu na 100 m s překážkami.

Na kraji se začíná od nuly, všichni závodníci tedy nejprve absolvovali test z požární ochrany, všichni bezchybně. Následoval běh na 100 metrů s překážkami - první pokus zaběhnutý na jistotu, při druhém pokusu Honza spadl na bariéře a ještě se mu zasekly hadice pod kladinu ve dráze soupeře, což je neplatný pokus. Celkově tedy druhé místo na stovkách. Poslední disciplínou byl dvojboj - po prvním kole druhé místo, druhé kolo a čas 16:14 s zajistil výhru ve dvojboji. Začalo počítání. Soupeř z Dobré u Přibyslavi, kterého Honza o 8 setin porazil na okresním kole, o stejných 8 setin vybojoval ve dvojboji druhé místo. Tím pádem došlo ke shodě bodů za umístění. V takovém případě rozhoduje lepší výsledek na stovkách a právě zde byla škoda pokaženého druhého pokusu. Rozhodlo 39 setin. 39 setin od postupu na republiku.

2. místo v konkurenci 9 nejlepších z celého Kraje Vysočina je ale SUPER výsledek.